Tai­tei­den yötä vie­te­tään lauan­tai­na - maskin käyttöä edel­ly­te­tään kai­kil­ta paitsi pik­ku­lap­sil­ta ja paras maski pal­ki­taan.

Tapahtumaa on mahdollista seurata myös livestreamina.

Kemin Taiteiden yö valtaa jälleen kaupungin lauantaina 24.10. jalkautuen tänä vuonna yhä useampiin kohteisiin. Tapahtumia nähdään Kemin kulttuurikeskuksessa, paikallisissa ravintoloissa, Sauvotalossa, Toimintakeskus Siivessä, Toimintakeskus Takitsulla, Sarjakuvanäyttelyssä ja Jalokivigalleriassa, Aineen Taidemuseolla Torniossa, Kemin Pirtillä sekä Kinopirtillä.

Kemin kulttuurikeskuksessa nähdään musiikkiesityksiä, mielenkiintoisilla luentoja, kirjaesittelyja, rauhankulkue ja -juhla, satuhetki, Taidekuja, näyttelyitä ja tarinallisilla opastuskierroksia.

Sauvotalossa on tanssiesityksiä, Halloween-koristepajasta ja ystävyysranneke/avaimenperä -tuunauspajasta. Toimintakeskus Siivessä päästään taiteilemaan käsillä tuunauspajassa ja Toimintakeskus Takitsulla voi tuunata itselleen kasvomaskin.

Sarjakuvanäyttelyssä ja Jalokivigalleriassa pääsee tutustumaan tiettävästi maailman pohjoisimpaan pysyvään sarjakuvanäyttelyyn ja ihastumaan Suomen kuninkaan kruunuun. Aineen Taidemuseolla Torniossa, Kemin Pirtillä ja Sataman Krouwissa nähdään teatteriesityksiä. Kinopirtti esittää elokuvia kaikenikäisille.

Tapahtuman järjestelyissä huomioidaan voimassa olevat viranomaismääräykset koskien vallitsevaa pandemiatilannetta.

– Pidämme huolta asianmukaisista turvaväleistä ja käsihygieniasta, jonka lisäksi olemme rajoittaneet käytössä olevien tilojen osallistujamääriä. Lisäksi tapahtumassa edellytetään maskin käyttöä kaikilta muilta paitsi pikkulapsilta.

Taiteiden yötä on mahdollista seurata myös livestreamina Kemin kaupungin sivuilta sekä kaupungin Facebookista.