Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tais­te­lut Bah­mu­tis­ta vain kiih­ty­mään päin, sanoo Ze­lens­kyi – Ukraina kertoo lä­het­tä­vän­sä kau­pun­kiin li­sä­jouk­ko­ja

Ukrainan presidentin mukaan Venäjä ei ollenkaan piittaa hyökkäyksissä hukkaamistaan ihmishengistä.

Kiova
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyin mukaan taistelu Bahmutista on kiihtynyt.
Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyin mukaan taistelu Bahmutista on kiihtynyt.
Kuva: SERGEY DOLZHENKO

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut jokailtaisessa puheessaan kansalleen, että Itä-Ukrainan rintaman Bahmutin kaupungista käytävät taistelut ovat vain kiihtymään päin. Venäjän joukot ovat yrittäneet vallata kaupunkia kuukausitolkulla.

Zelenskyin mukaan Venäjä ei piittaa siitä, kuinka paljon ihmishenkiä se hukkaa jatkuvissa hyökkäyksissään ukrainalaisten asemiin.

– Kuten ennenkin, Bahmutin tilanne on kaikkein vaikein. Venäjä ei ollenkaan laske ihmisiä lähettäessään heitä jatkuviin hyökkäyksiin, Zelenskyi sanoi.

Ukrainan on arveltu joutuvan ennen pitkää vetäytymään kaupungista, mutta toistaiseksi maan hallinto ei näytä antavan periksi. Ukrainan asevoimien mukaan Bahmutiin lähetetään lisäjoukkoja, kertoo Kyiv Independent.

Ukraina selvisi vaikean talven yli, sanoo ulkoministeri Kuleba

Ukraina on selvinnyt vaikeimman talven yli historiassaan, sanoo maan ulkoministeri Dmytro Kuleba lausunnossaan.

– Me selvisimme vaikeimmasta talvesta historiassamme. Se oli kylmä ja pimeä, mutta me olemme murtumattomia, ulkoministeri sanoi.

Avustusjärjestöt olivat varoittaneet talven alussa uudesta muuttoaallosta Eurooppaan ja korostaneet, että Ukrainan prioriteettina oli selviytyä kylmien kuukausien läpi.

Kuleban mukaan myös EU voitti, sillä se ei Venäjän toimista huolimatta jäätynyt ilman venäläistä kaasua.

– Yksi neuvo Venäjälle: tukehdu kaasuusi ja tukehdu ohjuksiisi, Kuleba lisäsi.

Kreml taas väitti Ukrainan olevan vastuussa siviilien kärsimyksestä, koska se kieltäytyi suostumasta Venäjän vaatimuksiin.

Venäjä yrittää saavuttaa Donetskin rajat

Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi määräsi lisäjoukkojen lähettämisestä vierailtuaan rintamalla 25. helmikuuta, kertoi apulaispuolustusministeri Hanna Maljar televisiossa tiistaina.

– Bahmut on ollut vihamielisyyksien keskuksena jo useiden kuukausien ajan. Vihollinen on keskittänyt voimavaransa sinne, koska haluaa saavuttaa Donetskin alueen rajat, Maljar sanoi.

Ukrainalaisviranomaiset arvioivat, että Venäjän tavoitteena on kesään mennessä saada haltuunsa koko Donbassin alue, johon kuuluvat sekä Donetskin että Luhanskin alueet.