Mainos

Taek­won-Do Tornion seu­ra­vä­ki aikoo osal­lis­tua vuoden kiin­nos­ta­vim­paan ta­pah­tu­maan - ”On upeaa päästä ih­mis­ten il­moil­le juh­lis­ta­maan ur­hei­lua ja elämää”

Tammikuussa järjestettävä Lapin Urheilugaala kerää vuoden tauon jälkeen urheilu- ja liikuntaväen saman katon alle. Juhlat pidetään Tornion Torandassa, kaupungin 400-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Taekwon-Do Tornion puheenjohtaja Henni Ylimäinen on innoissaan gaalan tulosta kotikaupunkiinsa.

Taekwon-Do Tornion puheenjohtaja Henni Ylimäinen ja kunniapuheenjohtaja Tanja Hammare odottavat innolla Lapin Urheilugaalaan osallistumista.
Taekwon-Do Tornion puheenjohtaja Henni Ylimäinen ja kunniapuheenjohtaja Tanja Hammare odottavat innolla Lapin Urheilugaalaan osallistumista.

Nyt se on varmaa: Lapin urheiluväen rakastama juhlatilaisuus palaa vuoden tauon jälkeen.

Neljättä kertaa järjestettävä Lapin Urheilugaala saapuu ensimmäistä kertaa Tornioon, Perämeren rannalle. Gaalan valmistelut käyvät jo täydellä teholla, ja myös illallislippujen myynti on polkaistu käyntiin.

Yksi seuroista, joka on varmistanut jo paikkansa perinteeksi muodostuneessa juhlassa, on Taekwon-Do Tornio. Seuran puheenjohtaja Henni Ylimäinen on äärimmäisen innoissaan gaalan tulosta kotikaupunkiinsa.

– On ihana päästä ihmisten ilmoille ja juhlistaa urheilun lisäksi myös elämää. Haastavan puolentoista vuoden jälkeen tarvitsemme jokainen ripauksen iloa, naurua sekä yhdessäoloa, Henni Ylimäinen toteaa hymyillen.

Taekwon-Do Tornion seuraväelle tämä ei ole ensimmäinen kerta päästä nauttimaan urheilugaalaan rennosta ja yhteisöllisestä tunnelmasta tummiin iltapukuihin sonnustautuneena. Aikaisemmin seura palkitsi omia toimihenkilöitään ja aktiivejaan tarjoamalla heille ainutlaatuisen illan Kemissä järjestetyssä gaalassa.

– Haluamme olla myös tänä vuonna mukana tukemassa paikallisia tapahtumia, sillä tiedämme omakohtaisesta kokemuksesta, että tapahtumien järjestäminen vie paljon aikaa ja vaivaa, Ylimäinen lisää.

Taekwon-Do Tornion seura osallistuu sekä vieraan että esiintyjän roolissa Lapin Urheilugaalaan Torniossa. Kuvassa Taekwon-Do Tornio ry:n maajoukkueurheilija Leevi Ulvinen erikoistekniikkamurskauksessa.
Taekwon-Do Tornion seura osallistuu sekä vieraan että esiintyjän roolissa Lapin Urheilugaalaan Torniossa. Kuvassa Taekwon-Do Tornio ry:n maajoukkueurheilija Leevi Ulvinen erikoistekniikkamurskauksessa.

Yhteistyötä muiden seurojen kanssa

Taekwon-Do Tornio aikoo osallistua gaalaan sekä vieraan että esiintyjän roolissa. Seuran puheenjohtajalle tuli iloisena yllätyksenä, että heiltä pyydettiin esitystä gaalaan.

– Luvassa on kamppailulajiesitys, jossa esittelemme mahdollisimman laajasti Taekwon-Do:n lajikirjoa. Lavalla nähdään muuan muassa Taekwon-Dolle ominaisia tekniikoita, puulautojen murskauksia sekä hienoja potkuja. Yritämme saada myös nuorimmat seuramme harrastajat mukaan, Ylimäinen esittelee.

Taekwon-Do Tornio on pyytänyt apua esitykseen naapuriseuralta Rovaniemen Arctic Taekwon-Dolta, jonka arvokisamitalisti ja maajoukkuekonkari Julia Pätsi valittiin lajinsa parhaana lappilaisurheilijana Lapin Urheilugaalassa vuonna 2019.

– Pienenä lajina teemme paljon yhteistyötä seurojen kesken, varsinkin täällä pohjoisessa, ja haluammekin tuoda esille vahvaa lappilaista Taekwon-Doa laajemmalle yleisölle, Ylimäinen toteaa.

– Haaveissani olisi tehdä yhteistyötä laajemmin myös muun urheiluväen kanssa, sillä yhdessä voisimme nostaa eri lajien toimintaa näkyville haastavien aikojen jälkeen.

Lapset pyykkipoikaottelussa.
Lapset pyykkipoikaottelussa.

Odotettavissa hieno gaalailta

Ajankohta gaalalle ja juhlalle on Ylimäisen mukaan täydellinen. Urheiluväki pääsee pitkän tauon jälkeen kokoontumaan ja tapaamaan sidosryhmiä sekä muiden lappilaisseurojen jäseniä, jotka tekevät usein samankaltaista ruohonjuurityötä arjessaan.

– Kannustan jokaista lappilaista seuraa keräämään porukan kasaan ja tarjoamaan juhlaillan seuransa tukipilareille. Mikä olisikaan parempi tapa osoittaa arvostusta, Ylimäinen toteaa hymyillen.

Seuran puheenjohtajan mukaan Lapin Urheilugaala toimii myös eräänlaisena näyttämönä, jossa liikunnan ja urheilun eri toimijat pääsevät esittelemään, kuinka hienoa työtä pohjoisessa tehdään.

– On upeaa, että ammattitaitoa ja osaamista nostetaan esille.

Ylimäinen odottaa yhtä hienoa gaalailtaa kuin aikaisempinakin vuosina.

– Onhan nyt vielä kaupungin 400-vuotisjuhlavuosikin. On siis monta syytä juhlaan. Tervetuloa Tornioon!

Lapin Urheilugaala 15.1.2022

AIKA: la 15.1.2022 klo 18–22. Ilta jatkuu musiikin ja tanssin merkeissä klo 24 asti.

PAIKKA: Toranda, Näätsaarentie 241, Tornio

ILLALLISKORTTI: Illalliskortin hinta 75e/hlö, ilmoittautumiset 17.12. mennessä. Pukukoodi tumma puku.

Tilaa illalliskortti Lapin Urheilugaalaan täältä!