Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sy­väl­li­sem­pää his­to­riaa kou­lu­jen käyt­töön

Historian opettajana mieltäni lämmittää noin kuukauden takainen uutinen siitä, että professori Pekka Visuri työryhmineen on työstämässä uutta, sekä painettavaa että visuaalisesti korkeatasoista verkkoaineistoa niin yläkoulun kuin lukion käyttöön Jenny ja Antti Wihurin rahastosta saamansa 100 000 euron apurahan turvin.

Professori, eversti Pekka Visurin mukaan vanhojen oppikirjojen tekijöillä ei ole ollut käytössään vaikkapa Venäjän tai muiden maiden sittemmin avautuneita arkistoja, mikä on johtanut sotatapahtumien ja niiden taustojen puutteelliseen tulkintaan. Esimerkkinä Visuri mainitsee "jatkosodan väittämisen Suomen erillissodaksi vaikka selvää on, että lähdimme siihen Saksan liittolaisina". (Yle  27.10.)

On hienoa, että tällainen tutkimukseen perustuva johtopäätös kumoaa informaatiosodan myytiksi osoittautuneen ajopuuteorian, jota suomalaisissa oppikirjoissa on vuosikymmeniä hellitty totuutena aina näihin päiviin asti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.