Tie poikki: Lii­ken­ne ne­los­tiel­lä So­dan­ky­län Tor­vi­ses­sa kat­kais­taan rekan nos­to­töi­den ajaksi

pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Syksyn palk­ka­neu­vot­te­luis­ta odo­te­taan jälleen vai­kei­ta – Teol­li­suu­den mah­ti­lii­ton pu­heen­joh­ta­jal­ta tiukka linjaus

Teollisuusliitto sanoo neuvottelevansa yrityskohtaisista sopimuksista vasta, kun laaja sopimus uuden työnantajayhdistyksen kanssa on syntynyt.

Työehtosopimusneuvotteluja on tavattu etukäteen kuvailla poikkeuksetta vaikeiksi. Työnantajapuoli korostaa maltillisen palkkaratkaisun merkitystä kilpailukyvylle ja työntekijät kysyvät, eikö koskaan ole sopiva aika palkankorotuksille. Tulevan syksyn neuvotteluihin tuo jännitettä metsäteollisuuden ja teknologia-alan halu viedä työehdoista sopiminen yritystasolle liittoratkaisujen sijaan.

Metsäteollisuus ry ilmoitti viime syksynä irtautuvansa työehtosopimustoiminnasta. Sopimuksista vastaavat jatkossa yritykset itse. Teknologiateollisuus ry kertoi osittaisesta luopumisesta keväällä. Yhdistys ei jatkossa neuvottele valtakunnallisista työehtosopimuksista, vaan neuvotteluosapuolena on uusi yhdistys Teknologiateollisuuden työnantajat. Ne työnantajat, jotka eivät liity uuteen yhdistykseen, neuvottelevat työehdoista yrityskohtaisesti tai soveltavat alalle mahdollisesti syntyvää yleissitovaa sopimusta.

Aalto luottaa yleissitovuuden syntymiseen

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, ettei liitto aio neuvotella teknologiateollisuuden alalla yrityskohtaisista työehtosopimuksista ennen kuin sopimus uuden työantajayhdistyksen kanssa on syntynyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.