PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Sydney McLaugh­lin teki uuden maail­man­en­nä­tys­ajan naisten 400 metrin ai­dois­sa - en­sim­mäi­nen alle 52 se­kun­nin

Eugene
Sydney McLaughlin aitoi naisten ratakierroksen nopeammin kuin kukaan koskaan.
Sydney McLaughlin aitoi naisten ratakierroksen nopeammin kuin kukaan koskaan.
Kuva: SEBASTIEN NOGIER

Yhdysvaltalaisurheilija Sydney McLaughlin on juossut naisten 400 metrin aitojen uuden maailmanennätysajan. McLaughlin ylitti maaliviivan ajalla 51,90. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja uutiskanava NBC.

AFP:n mukaan 21-vuotias McLaughlin on ensimmäinen nainen, joka on juossut alle 52 sekunnin ajan. Hän kisasi sunnuntaina hallitsevan olympia- ja maailmanmestari Dalilah Muhammadin kanssa.

Edellinen ennätys oli Muhammadin hallussa. Hän saavutti 52,16 sekunnin aikansa Qatarin Dohassa vuonna 2019 järjestetyissä maailmanmestaruuskisoissa. Sunnuntaina Muhammad selvitti aidat toiseksi nopeimpana ajalla 52,42.

Sunnuntaina kolmannelle sijalle ja täten myös olympiajoukkuepaikkaan ylsi Anna Cockrell, joka aitoi maaliin ajalla 53,70.

Juoksua lykättiin äärimmäinen helteen vuoksi

Uutiskanava NBC:n mukaan McLaughlin peitti suunsa ja polvistui ylitettyään maaliviivan ja nähtyään voittoaikansa. Viereisellä radalla juossut Muhammad oli ensimmäisenä urheilijana kättelemässä ja halaamassa uutta maailmanennätysaituria.

Muhammad on itse kärsinyt NBC:n mukaan tänä vuonna sekä koronatartunnasta että reisivammasta.

Uutiskanavan mukaan illan koitosta lykättiin neljällä ja puolella tunnilla äärimmäisen kuumuuden vuoksi. Lämpötilat pyörivät 43 asteen tienoilla, ja radalla paahde saattoi tuntua jopa 65 asteiselta.

Yhdysvaltain yleisurheilijat ovat ratkoneet Tokion kisaedustuksia Eugenen karsintakilpailuissa.

Iltapäivällä radalta kärrättiin NBC:n mukaan pyörätuolilla pois ainakin kaksi urheilijaa. Toinen näistä oli seitsenottelija Taliyah Brooks.

Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hänen todettiin olevan kunnossa. Brooks palasi sittemmin Hayward Fieldille, mutta hän ei saanut lääkintätiimiltä lupaa jatkaa.