Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi pe­las­taa maail­man?

Suomen osuus kaikista maailman päästöistä on 0,13 prosenttia, josta liikenteen osuus on 25 prosenttia (0,0325 %). Kunnianhimoisuutemme voisi ehkä vähentää siitä neljänneksen eli 0,00813 prosenttia maailman päästöistä.

Turpeen ja hiilen käytön alasajo sekä polttonesteiden veron ja sekoitevelvoitteen nosto on nostanut ja nostaa polttonesteiden, energian ja sähkön hintaa. Yksipuolisuus energiatuotannossa vähentää kilpailua ja nostaa hintoja. Kannattaako tähän lähes nollatulokseen uhrata talous, maatalous ja työllisyys sekä kurittaa varsinkin maaseutua ja ihmisiä, jotka joutuvat käyttämään autoa työssä käymiseen ja lasten harrastuksiin sekä lämmittämään asuntoaan?