Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suomi ja Ruotsi mit­te­le­vät jat­kos­sa yleis­ur­hei­lun lisäksi myös e-ur­hei­lus­sa – ta­voit­tee­na on laa­jen­taa pe­rin­teis­tä maa­ot­te­lua tu­le­vai­suu­des­sa mui­hin­kin la­jei­hin

Suomi ja Ruotsi ottelevat jatkossa yleisurheilukentän lisäksi myös bittikentillä. Suomen Urheiluliitto ja Suomen elektronisen urheilun liitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tuo Suomen ja Ruotsin välisen e-urheilumaaottelun osaksi yleisurheilun Ruotsi-ottelua. Molemmat tapahtumat nähdään Helsingin Olympiastadionilla vuonna 2024.

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani sanoo liittojen tiedotteessa, että Olympiastadionin Ruotsi-ottelua tulee uudistaa modernimmaksi, mutta perinteitä kunnioittaen.

– Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa, hän sanoo.

– E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.