Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suomi ja Ruotsi alkavat kyl­läs­tyä Turkin Na­to-jar­ru­tuk­seen – puo­lus­tus­lii­ton on rat­kais­ta­va pat­ti­ti­lan­ne, jos se haluaa säi­lyt­tää us­kot­ta­vuu­ten­sa

Pääkirjoitus // 10.1.2023

Suomi ja Ruotsi ovat odotelleet tähän asti kärsivällisesti Unkarin ja Turkin vahvistusta Nato-jäsenyydelleen. Nyt kärsivällisyys alkaa olla koetuksella. Tämä kävi ilmi Ruotsin Sälenin turvallisuuskonferenssissa, missä turhautumista oli havaittavissa sekä Suomen ulkoministerin Pekka Haaviston että Ruotsin pääministerin Ulf Kristerssonin lausunnoista.

Haavisto on asettanut Nato-jäsenyydelle kaksi aikaikkunaa. Ensimmäinen (Unkari) sulkeutuu lopputalvesta ja toinen (Turkki) ennen heinäkuussa järjestettävää Naton huippukokousta. Turkin kesävaalien on epäilty olevan vähintäänkin osasyy maan presidentin Recep Tayyip Erdoğanin Nato-jarrutteluun.

Jos Turkki ei ratifioi jäsenyyksiä kesään mennessä, Haaviston mukaan edessä on "epämiellyttävä kysymys" eli se, ovatko Naton ovet oikeasti auki, kuten sen säännöissä sanotaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.