Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi ei saa unohtaa af­ga­nis­ta­ni­lai­sia

Poikkeukselliset evakuoinnit Afganistanista päättyivät ja miljoonat afganistanilaiset jäivät vainon ja muiden ihmisoikeusloukkausten vaaraan sekä nälänhädän ja turvattomuuden keskelle. Emme saa unohtaa hädässä olevia afganistanilaisia, maan vakavaa ihmisoikeustilannetta ja syvenevää humanitaarista kriisiä. Suomen on pikaisesti nostettava pakolaiskiintiötä merkittävästi, autettava perheitä ja myönnettävä suojelua tarvitseville afganistanilaisille humanitaarisia viisumeja.

Puolet Afganistanin väestöstä on lapsia, ja tänä vuonna kotinsa pakon edessä jättäneistä 80 prosenttia on naisia ja lapsia. Afganistanin UNICEF:n mukaan maa oli ennestään jo yksi vaarallisimmista maista lapsille ja lisäksi covid-19-pandemia ja kuivuus ovat romahduttaneet lasten elintason ja hyvinvoinnin.

Noin 10 miljoonaa lasta on humanitaarisen avun varassa ja miljoonan alle 5-vuotiaan lapsen arvioidaan kärsivän aliravitsemuksesta tilanteen jatkuessa. Nyt tilanne lapsen oikeuksien toteutumisen suhteen on kriisiytymässä vakavasti: yhä useamman lapsen oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehittymiseen tai oikeus koulutukseen ovat vaakalaudalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.