Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Suomen riis­ta­kes­kuk­sen mukaan hir­vi­kan­nan rakenne on Lapissa hyvällä tasolla

Lapin alueellinen riistaneuvosto kutsui sidosryhmät keskustelemaan toteutuneesta hirvikannan verotuksesta, kannantilasta ja hirven aiheuttamista vahingoista.

Riistaneuvoston keväällä 2021 kolmivuotiskaudeksi 2021–2023 asettamien tavoitehaarukoiden mukainen hirvikanta Lapissa on 13481–18109 hirveä, keskimäärin 15 800 hirveä. Tavoitteiden toteutumista seurataan yhteistyössä sidosryhmien kanssa vuosittain. Hirvikannan koko ja rakenne on pääosin tavoitteiden mukainen.

Metsästyskauden 2021–2022 jälkeen hirvikanta laski edellisen vuoden noin 18 600 hirvestä noin 16 500 hirveen. Hirvitalousalueittain hirvikanta oli asetettujen tavoitehaarukoiden sisällä kuudella hirvitalousalueella, yläpuolella yhdellä hirvitalousalueella (HTA 2, Inari) ja tavoitehaarukan alapuolella kahdella hirvitalousalueella (HTA 4, Sodankylä ja HTA 7, Rovaniemi).

Hirvikannan rakenne on Lapissa hyvällä tasolla. Aikuisten eläinten sukupuolirakenne on pääosin tavoitteen mukainen, enintään 1,5 naarasta yhtä urosta kohden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.