Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomen met­sä­po­li­tiik­ka on rikki

Toimittaja Pekka Mauno päivitteli (LK 18.1.) Aalistunturin metsähakkuita vastustavien luonnonsuojelijoiden taloudellisten realiteettien puutetta.

Olisi todella outoa, jos metsäaktivistit eivät yrittäisi estää hakkuita. Aalistunturille nousseena tiedän, että alue on arvokas ja ansaitsee tulla suojelluksi. Lisähakkuut heikentävät alueen luontoarvoa merkittävällä tavalla.

Toimittaja väitti, että Suomen metsien käytössä on vuosia pyritty noudattamaan taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden periaatetta. Todellisuudessa metsien tila on huonontunut.

Valitettavasti metsien käyttöä on hallinnut metsäteollisuus yksipuolisesti maksimoimalla oman taloudellisten hyödyn sen seurauksista välittämättä. Metsiä on jo ylihakattu ja yhä hakataan. Juuri siksi metsien huononevasta tilasta huolestuneet kansalaiset ovat joukolla lähteneet kyseenalaistamaan avohakkuut, ojitukset ja muut metsiä vahingoittavat toimet. Tästä on perimmiltään kysymys myös Aalistunturilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.