Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suomen eva­kuoin­ti­ope­raa­tio Af­ga­nis­ta­nis­sa on päät­ty­nyt – puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Kaik­ko­sen mukaan suo­ma­lai­nen suo­jaus­jouk­ko ei jou­tu­nut käyt­tä­mään aseita

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi torstai-iltana järjestetyssä tiedotustialisuudessa, että suomalaisten evakuointioperaatio Kabulista suomalaisvoimin on päättynyt. Kabulista on evakuoitu yhteensä noin 340 ihmistä.

Tiedotustilaisuudessa puhuneen puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan evakuointia tehtiin niin kauan kuin se oli mahdollista turvallisesti.

Puolustusvoimien suojausjoukko ja Kabulin lentokentällä toimineet ulkoministeriön virkailijat ovat lähteneet kotimatkalle ja palaamassa Suomeen perjantaina. Suojausjoukko ei joutunut käyttämään aseita tehtävällään.

– Puolustusvoimien tuella evakuoitavien määrää saatiin nostettua merkittävästi, Kaikkonen totesi tiedotustilaisuudessa.

Ulkoministeri Haaviston mukaan Afganistanissa on yhä suomalaisia ja kymmeniä evakuointiin oikeutettuja, joita ei saatu evakuoitua.

Lue myös: Ka­bu­lis­sa lähellä len­to­kent­tää ta­pah­tui tors­tai­na kaksi rä­jäh­dys­tä – ainakin 12 yh­dys­val­ta­lais­ta so­ti­las­ta ja yli 60 af­ga­nis­ta­ni­lais­ta kuollut