Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen ja pal­kan­saa­ja­jär­jes­tö­jen yh­teen­ot­to näyttää väis­tä­mät­tö­mäl­tä

Kolumni: Ur­baa­ni­suo­ma­lais­ten li­han­syö­jien it­se­pe­tos etsii ver­tais­taan kaupan li­ha­tis­kil­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Suo­ma­lais­opis­ke­li­ja istui jo por­til­la Heath­rown ken­täl­lä, kun kone ei läh­te­nyt­kään – Suomen joulu jäi tun­nis­ta kiinni ja lah­jat­kin lauk­kuun

Sebastian Mylly kertoo, kuinka täpärällä oli hänen joululomansa Suomessa, jossa hän ei ole käynyt pitkään aikaan. Mitä hän nyt pohtii asunnollaan Lontoossa, kun lennot on peruttu?

Koronaviruksen uusi muunnos ja siitä johtuva lentokielto pakottivat suomalaisen Sebastian Myllyn palaamaan Heathrown kentältä pettyneenä takaisin kotiin Lontooseen.

Joululahjat oli pakattu matkalaukkuun, ja kauan odotettu Suomen-loma oli alkamassa. Hän näkisi perhettään pitkästä aikaa, ja äitikin puhui puhelimessa joulupaketista. 24-vuotias yliopisto-opiskelija joutui kuitenkin toteamaan sunnuntaina, että joululoma Suomessa näyttää peruuntuvan nyt lopullisesti.

Elokuvaa ja draamaa Lontoossa opiskeleva Sebastian Mylly lähti sunnuntaina kotoaan East Endin läheltä Heathrown kentälle kolmen aikaan aamuyöstä. Lento Amsterdamiin lähtisi kello 6.20. Siellä olisi välilasku ennen Helsinki-Vantaata.

– Meitä oli viisi–kuusi matkustajaa, jotka istuimme portilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.