Stora Enson suun­ni­tel­ma ei in­nos­ta­nut Hel­sin­gin pörs­sis­sä – mo­lem­mat osa­ke­sar­jat las­ki­vat useita pro­sent­te­ja

Helsinki
Stora Enson suunnitelmat lakkauttaa Kemin Veitsiluodon tehdas laskivat yhtiön osakekursseja tiistaina.
Stora Enson suunnitelmat lakkauttaa Kemin Veitsiluodon tehdas laskivat yhtiön osakekursseja tiistaina.
Kuva: Jussi Leinonen

Metsäyhtiö Stora Enson tiistaina julkistettua suunnitelmaa lopettaa paperin ja sellun valmistus Veitsiluodossa ei otettu Helsingin pörssissä innolla vastaan.

Yhtiön osakekursseissa ei näkynyt julkistuksen jälkeen äkillistä voimakasta muutosta, mutta päivän mittaan vaihdetumpi R-osake laski yli kolme prosenttia pakkasen puolelle. Äänivaltaisempi A-osake sai päivän suurimman pudottajan tittelin yli 4,5 prosentin laskullaan.

Pörssin yleinen suunta oli kallellaan laskuun päin tiistaina. OMX Helsinki PI -yleisindeksi oli kaupankäyntipäivän päätyttyä laskenut yli 1,5 prosenttia ja OMX Helsinki 25 yli 1,6 prosenttia, kävi ilmi Nordnetin markkinakatsauksesta. Yleisindeksin pistearvo oli päivän päättyessä 11 793,40.

Stora Enson ohella suurimpia putoajia olivat WärtsiläYIT ja Nordea, joista kukin koki yli 3,5 prosentin laskun.

Kurssireaktio oli maltillinen Fortumin osakkeella, joka oli päivän päätteeksi hieman yli prosentin laskussa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Fortum olisi etenemässä kuluttajayksikkönsä myynnissä ja saamassa siitä 1,5 miljardia euroa. Fortumin mukaan kuluttajayksikköjä koskeva strateginen arvio jatkuu yhä.