Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Stock­man­nin Hullut päivät -kam­pan­ja myös syk­syl­lä ver­kos­sa – osa tuot­teis­ta saa­ta­vil­la ta­va­ra­ta­lois­ta

Perinteikäs Stockmann kertoi keväällä hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Koronakriisi romahdutti ulkomaalaisten asiakkaiden määrän Helsingin keskustan tavaratalossa.
Perinteikäs Stockmann kertoi keväällä hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Koronakriisi romahdutti ulkomaalaisten asiakkaiden määrän Helsingin keskustan tavaratalossa.
Kuva: Arttu Laitala

Tavarataloketju Stockmann keskittää myös syksyn Hullujen päivien myyntikampanjansa verkkoon.

– Haluamme turvata sekä asiakkaidemme että henkilöstömme turvallisuuden. Stockmann ohjaa asiakkaat syksyn Hullujen päivien kampanjassa asioimaan verkossa ja olemme keskittäneet myös kampanjatuotteet logistiikkakeskukseemme, Stockmannin viestinnän johtaja Henna Tuominen kertoo Lännen Medialle.

Jos koronatilanne sallii, Stockmannin tavaratalot palvelevat normaaliin tapaan myös kampanjan ajan. Hullujen päivien valikoimaan kuuluu osittain tuotteita, jotka sisältyvät myös ketjun normaalivalikoimaan.

– Ne tuotteet ovat näin ollen myynnissä tavarataloissamme kampanjahinnoilla, Eli kampanjatuotteet löytyvät pääosin verkosta, mutta osa on saatavilla myös tavarataloissa. Perinteinen Hullujen päivien hulina ilmapalloineen siirtyy nyt kuitenkin täysin verkkoon, Tuominen jatkaa.

Sokosten ostostapahtumaa valmistellaan kivijalkaankin

Hullujen päivien tavoin keväällä ja alkusyksystä järjestetään myös S-ryhmän Sokos-tavaratalojen ja Emotion-erikoisliikkeiden 3+1 -päivät.

– Syksyn 3+1 -päiviä valmistellaan tällä hetkellä alkuperäisen suunnitelman mukaan eli että ne järjestetään sekä myymälöissä että verkossa, SOK:n tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjujohtaja Mika Laakso kertoo.

– Koronatilannetta seurataan toki aktiivisesti, ja jos jotain radikaalia tapahtuu, niin sitten siihen reagoidaan, Laakso jatkaa.

Keväällä Sokoksissa ja Emotion-myymälöissä vastaavat kampanjapäivät muutettiin käytännössä yhdessä päivässä vain verkossa järjestettäviksi, kun koronatilanne näytti pahenevan.

Myös Hullut päivät pidettiin keväällä koronatilanteen vuoksi ainoastaan verkossa.

Tavarataloketjut painottavat koronatilanteen seurantaa ja tiivistä yhteistyötä terveydenhuollon asiantuntijoiden kanssa.

Hulluja päiviä on järjestetty Stockmannilla vuodesta 1986 lähtien.

Suomessa pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa tavarataloja pyörittävä Stockmann on ollut keväällä ja kesällä julkisuudessa velkasaneeraukseen hakeutumisensa seurauksena.

Oulusta Stockmann vetäytyi alkuvuonna 2017.

Korona on kurittanut muotikauppaa kovalla kädellä.

Myyntikampanjoilla on tuntuva merkitys yritysten liikevaihtoon.