pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

So­ti­las­soit­to­kun­ta vie vii­kon­lop­pu­na elo­ku­va­sä­vel­miin

Laulusolisteina ovat Iina Mutikainen ja Emilia Vihanto.

Mediavarusmiehet innostuivat toden teolla elokuvamusiikkikonsertin markkinointimateriaalin suunnittelusta.
Mediavarusmiehet innostuivat toden teolla elokuvamusiikkikonsertin markkinointimateriaalin suunnittelusta.

Lapin sotilassoittokunta soittaa elokuvamusiikkia lauantaina Korundissa.

Soundtracks!-konsertti toimii samalla Lapin aluetoimiston perinnepäiväkonserttina. Ohjelmistoon on valikoitunut esimerkiksi ajattomia klassikoita elokuvista Blues Brothers ja Star Wars, mutta konsertissa kuullaan myös kotimaista elokuvamusiikkia.

Soittokuntalaisten mukaan elokuvamusiikin soittaminen on aina soittajille mielekästä puuhaa, mutta vähintään kymmenen kertaa innokkaampia konsertista ovat olleet soittokunnan omat mediavarusmiehet.

Soittokunnassa työskentelee kantahenkilökunnan lisäksi kaksi tai kolme mediavarusmiestä joka saapumiserästä.

He työskentelevät tiedottajan apuna ja vastaavat yleensä kaikesta tarvittavasta graafisesta materiaalista. Lisäksi he taltioivat soittokunnan toimintaa ja ylläpitävät sosiaalista mediaa.

Tällä kertaa mediavarusmiehet Roope Kontio, Markus Salmi ja Eric Telkkälä toteuttivat konserttijulisteen vanhan Star Wars julisteen pohjalta. Lisäksi käsiohjelmaan lähdettiin ujuttamaan elokuvateemoja.

Lopulta he halusivat tehdä myös markkinointivideon. Mainos julkaistiin soittokunnan Facebook sivulla ja se keräsi heti laajasti huomiota ja ihastusta.

Katso video alta:Soundtracks!-konsertin solisteiksi saapuvat laulajat Iina Mutikainen ja Emilia Vihanto.

He ovat konsertoineet aikaisemmin paljon etelän sotilassoittokuntien vieraina, ja nyt he saapuvat vihdoin Lapin sotilassoittokunnan solisteiksi.

Konsertin johtaa musiikkimajuri Jaakko Nurila.

Mutikainen ja Vihanto tulkitsevat kesäkuussa vielä soulmusiikkia Puolustusvoimien kesäkiertueen solisteina.

Soundtracks! la 29.2. klo 16 Korundissa. Liput 15 e.