Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

So­pi­mus­yh­teis­kun­taa ei pidä ro­mut­taa

Tuomitsemme Teknologiateollisuuden pyrkimykset romuttaa sopimusyhteiskuntaa. Suomi on ollut vuosikymmeniä edelläkävijä markkinatalouden ja vähimmäistoimeentulon yhdistämisessä. Se on taannut vakaan yhteiskunnan, jossa työ on taannut tekijälleen riittävän elannon.

Metsäteollisuuden jalanjälkiä seuraavan Teknologiateollisuuden irtiotto yleissitovista työehtosopimuksista johtaa työehtojen ja palkkojen eriytymiseen. Kovimman iskun työnantajaleirin valinnasta kantavat vastavalmistuneet, joiden tulee ensimmäistä työpaikkaa hakiessa pystyä neuvottelemaan palkka, työaika, lomakorvaukset ja monet muut asiat.

Pidämme tärkeänä, että yrityskohtaisen sopimisen lisääntyessä työlainsäädäntöä kehitetään suojelemaan työntekijöitä, sopimusoikeutta ja minimityöehtoja. Paikallisen sopimisen pitää olla työnantajan yksipuolisen sanelemisen sijaan oikeaa sopimista, jossa sekä työntekijät että työnantajat ovat yhdenvertaisessa neuvotteluasemassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.