Sole Azul hitsaa yhteen tangon ja jazzin – yhtye keik­kai­lee Ro­va­nie­mel­lä vii­kon­lop­pu­na

Sole Azulissa soittavat haitaristi Harri Kuusijärvi, basisti Eero Tikkanen sekä saksofonisti Pauli Lyytinen.
Sole Azulissa soittavat haitaristi Harri Kuusijärvi, basisti Eero Tikkanen sekä saksofonisti Pauli Lyytinen.
Kuva: Jesse Partanen

Tangon ja jazzin yhteensulautuma Sole Azul konsertoi Rovaniemellä viikonloppuna. Trio esittää itsesäveltämäänsä tangovaikutteista musiikkia jazzmusiikista tutuin tyylikeinoin, mutta keikoilla kuullaan myös sovituksia olemassaolevista tangoista.

Yhtyeessä soittavat basisti Eero Tikkanen, haitaristi Harri Kuusijärvi ja saksofonisti Pauli Lyytinen.

Eero Tikkanen on yksi Suomen jazzkentän kysytyimpiä basisteja, joka tunnetaan muun muassa yhtyeistä Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo ja Joose Keskitalo. Harmonikkamuusikko Harri Kuusijärvi puolestaan on esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita kriitikoilta albumeillaan Harri Kuusijärvi Koutus -yhtyeen kanssa.

Saksofonisti-säveltäjä Pauli Lyytinen on palkittu Pori Jazzin vuoden 2017 Ted Curson -palkinnolla. Hänet tunnetaan yhtyeistään Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri, Equally Stupid ja Raoul Björkenheim eCsTaSy.

Yhtye konsertoi lauantaina Auttin seurantalolla ja Mondella. Konsertit järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto yhteistyössä Monden kanssa. Monden konsertti on osa TÄ! -kulttuuriklubien sarjaa.

Tilaisuuksiin on rajattu määrä istumapaikkoja. Mondelle mahtuu 70 osallistujaa turvavälit huomioiden.

Sole Azulin konsertit la 19.9. klo 15 Auttin seurantalolla ja klo 20 Mondella. Liput Auttiin 4/8 e (ovelta 6/8 e), Mondelle 8/10 e (ovelta 10/12 e.) NetTicketistä tai Osviitasta.