Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Sokkeli mär­kä­nä, maa jäässä ja katto lu­jil­la: Vetinen talvi on myrkkyä van­ho­jen ja uusien talojen ra­ken­teil­le, sanoo neu­von­ta­in­si­nöö­ri – "Työ­mai­den kos­teus­suo­jaus­ta on val­vot­ta­va"

Sadetalvet edellyttävät kunnossa olevaa vesien hallintaa ja rakenteiden tarkkailua.

Pohjoisessakin entistä vetisemmiksi muuttuvat talvet panevat talojen rakenteet lujille ja altistavat perustukset, ulkoverhoilut ja katot monenlaisille vaurioille.

Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskuksen (PRKK) neuvontapalvelu saa keskitalvellakin päivittäin kosteusongelmiin liittyviä yhteydenottoja.

– Talven kuivat pakkasjaksot ovat tarjonneet "hengähdystauon", jonka aikana rakenteet ovat kuivuneet, mutta tällaisina talvina tätä vaikutusta ei tule, summaa PRKK:n neuvontainsinööri Timo Jokela.

Ilmastonmuutoksen edetessä märkien talvien odotetaan vain lisääntyvän, joten kiinteistönomistajien kannattaa reagoida ongelmakohtiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.