Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län val­tuus­to vah­vis­ti Vaa­la­jär­ven kou­lul­le kahden vuoden jat­ko­ajan

Vaalajärven koulun oppilasmäärä uhkaa laskea alle Sodankylässä kriittisenä pidetyn 20 oppilaan rajan. Kompromissiesitys on kädenojennus aktiivisille kyläläisille.

Sodankylän kouluverkko koostuu elokuuhun 2023 asti Tähtikunnan, Vuotson, Torvisen, Järvikylien ja Vaalajärven kouluista.

Sodankylän valtuusto päätti asiasta yksimielisesti torstai-iltana kunnanhallituksen esityksen mukaisesti.

Kouluverkkopäätöksen myötä jatkoaikaa sai Vaalajärven koulu. Valtuuston lukkoon lyömien ehtojen mukaisesti koulu lakkaa 1. elokuuta 2023, jos koulun oppilasennuste tuolloin alkavalle ja seuraavalle lukuvuodelle jää alle kahteenkymmeneen oppilaaseen.

Aikarajaan mennessä Vaalajärven kouluun tehdään vain välttämättömiä korjauksia. Sodankylän sivistysjohtajan Jouni Oikarisen mukaan suuria korjaustarpeita ei ole tiedossa.

Sodankylän monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin ja harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona. Oppilaat aloittavat uudessa koulussa elokuussa 2022.
Sodankylän monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin ja harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi