Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län luot­ta­mus­pai­kat jaetaan vasta ää­nes­tä­mäl­lä – Neu­vot­te­lun osa­puo­let syyt­tä­vät toi­siaan ha­lut­to­muu­des­ta kes­kus­te­luun

Sodankylässä saadaan odotella keskeisten luottamuspaikkojen jakoa vielä kolmaskin viikko uudella valtuustokaudella. Valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran keskiviikkona 18. elokuuta. Kokous voi venähtää pitkäksi, sillä luottamuspaikoista äänestetään.

Kunnan luottamuspaikat jaetaan suhteellisella vaalitavalla, kun paikkajaosta ei päästä yksimielisyyteen valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa. Sodankylän valtuustoryhmät ovat neuvotelleet luottamuspaikoista kolme kertaa ilman sopua.

Neuvotteluja paikoista on käyty suurimman valtuustoryhmän keskustan johdolla. Keskustalla on 27-paikkaisessa valtuustossa kahdeksan valtuutettua.

Sitoutumattomien Kuntalaiset-ryhmä sai vaaleissa seitsemän valtuustopaikkaa ja on Sodankylän toiseksi suurin valtuustoryhmä. Ensimmäisen luottamuspaikkaneuvottelun jälkeen ryhmä ilmoitti solmineensa teknisen vaaliliiton kokoomuksen, perussuomalaisten, vihreiden ja kristillisdemokraattien kanssa. Viiden valtuustoryhmän vaaliliitolla on valtuuston enemmistö 16 valtuutetulla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.