Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län kunta jär­jes­te­lee toi­min­to­ja uu­sik­si: elin­voi­ma­pal­ve­lut pe­rus­te­taan ko­ros­ta­maan elin­voi­mai­suu­den mer­ki­tys­tä

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti Härkösen esityksen kokouksessa maanantaina.

Sodankylän kuntaan ollaan perustamassa uusi toimiala. Perustettavan elinvoimapalveluiden toimialan osaksi aiotaan siirtää muun muassa kehittämispalvelut, maankäyttö ja viestintä.

Sodankylän kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtaja Petri Härkösen esityksen kokouksessaan maanantaina.

Uudelleenorganisoinnin perusteluna on, että tulevaisuudessa kunnan keskeinen tehtävä on edistää elinvoimaa. Uusi toimiala korostaa elinvoimaisuuden merkitystä.

Elinvoimapalveluille asetetaan tavoitteiksi muun muassa yrityspalvelut, kaivostoiminta, matkailu, testaus- ja innovaatiotoiminta sekä suurhankkeet. Elinvoimaisuuteen liittyvät myös muun muassa asuntoasiat, alueelliset koulutus- ja kurssituspalvelut, yleiset viihtyisyystekijät, työvoima- ja rekrytointipalvelut. Näitä elinvoimaisuuteen liittyviä teemoja on tarkoitus käsitellä kunnan erillisillä päätöksillä.

Uuden toimialan myötä hallinto- ja kehittämispalvelut muuttuvat talous- ja hallintopalveluiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.