kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

So­dan­ky­län kun­nan­hal­li­tus esittää Vaa­la­jär­ven kou­lul­le jatkoa ainakin elo­kuu­hun 2023 saakka

Sodankylän kouluverkosta päätetään valtuuston kokouksessa torstaina 14. lokakuuta.

Sodankylän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Sodankylän kouluverkko koostuu vielä 31. heinäkuuta 2023 asti Tähtikunnan, Vuotson, Torvisen, Järvikylien ja Vaalajärven kouluista. Kunnanhallitus teki päätöksen kokouksessaan torstaina.

Sodankylän kouluverkkoa on tarkasteltu talouden tasapainottamiseksi. Liipaisimella on ollut erityisesti Vaalajärven koulu.

Sodankylän kunnanhallitus esittää, että Vaalajärven koulun tilannetta tarkastellaan uudelleen syksyllä 2022, kun laaditaan talousarviota vuodelle 2023. Jos Vaalajärven koulun oppilasennuste lukuvuodelle 2023–2024 on alle 20, tai kolmen seuraavan lukuvuoden oppilasennusteen keskiarvo lukuvuosina 2024–2025 on alle 20, koulu lakkaa 1. elokuuta 2023.

Tällä välin Vaalajärven koulurakennukseen tehdään vain välttämättömät korjaukset.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kertoo, että päätösesitys on kompromissi, joka syntyi ryhmien välisten neuvottelujen tuloksena.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi