Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län kunnan työn­te­ki­jä pi­dä­tet­tiin vi­ras­taan – epäil­lään pa­hoin­pi­te­lys­tä ja vir­ka­vel­vol­li­suu­den rik­ko­mi­ses­ta

Sodankylän kunnan työntekijä on pidätetty virastaan väliaikaisesti, kunta tiedottaa.

Päätöksen väliaikaisesta virasta pidättämisestä on tehnyt kunnan hallintosäännön mukaisesti kunnan hyvinvointi- ja sivistysjohtaja Antti Palomaa.

Työntekijä on Sodankylän kunnan tiedotteen mukaan asetettu Lapin käräjäoikeudessa heinäkuun lopulla syytteeseen pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee torstain kokouksessaan virasta pidättämistä oikeudenkäyntikäsittelyyn saakka.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain mukaan viranhaltija voidaan pidättää virantoimituksesta tutkimuksen tai oikeudenkäynnin ajaksi, jos hänen voidaan todennäköisin perustein epäillä syyllistyneen virantoimituksessa virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti.

Työntekijä kuuluu kunnan hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden vakituiseen henkilöstöön, jonka sivistyslautakunta on valinnut.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi