Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen ja pal­kan­saa­ja­jär­jes­tö­jen yh­teen­ot­to näyttää väis­tä­mät­tö­mäl­tä, mutta on yhä väl­tet­tä­vis­sä – sel­kä­voi­tos­ta on turha kum­man­kaan haa­veil­la

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­lä­läi­sil­lä pitäisi olla oikeus ka­las­taa Suo­mu­joel­la ja Lut­to­joel­la kan­sal­lis­puis­tos­sa, linjasi kun­nan­hal­li­tus –"­Tär­keä osa tä­kä­läis­tä elä­män­muo­toa"

Paikallisille asukkaille tulee palauttaa kalastusoikeus Suomujoelle ja Luttojoella Urho Kekkosen kansallispuistossa, linjaa Sodankylän kunnanhallitus.

Kuntalaisten viehekalastusoikeus joilla poistettiin vuonna 2017. Sodankylän kunnan mielestä poisto on vastoin kansallispuiston vuonna 1982 annetun lain henkeä ja oikeus on poistettu ilman tosiasiallisia perusteita.

Kalastusoikeus voitaisiin kunnanhallituksen mukaan palauttaa lainsäädäntötyön yhteydessä. Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina kunnan lausunnon, joka käsittelee  vuoden 1923 luonnonsuojelulain nojalla perustettuja luonnonpuistoja, kansallispuistoja ja muita luonnonsuojelualueita koskevien lakien muuttamista.

Lainsäädäntötyössä suojelualueiden rauhoitussääntöjä päivitetään uuden luonnonsuojelulain mukaisiksi. Ympäristöministeriö on pyytänyt hallituksen esitykseen lausuntoja.

"Tärkeä osa täkäläistä elämänmuotoa"

Sodankylän kunta katsoo, että lainsäädäntöuudistuksen yhteydessä paikallisten asukkaiden sekä ammatin- ja elinkeinonharjoittajien tarpeet tulisi ottaa huomioon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.