Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­lä kai­vos­lain muut­ta­mi­ses­ta: luvan saa­mis­ta ei voi asettaa vas­tak­kain muiden elin­kei­no­jen kanssa

Sodankylän kunnan mukaan kaivoslakiesityksessä ei saisi asettaa vastakkain  malminetsintä-, kullanhuuhdonta- tai kaivosluvan saamista muiden alueen elinkeinojen kanssa.

– Lupien esteeksi voi muodostua toiminnan aiheuttama haitta tai olennainen haitta muulle elinkeinotoiminnalle.

Kunnan mukaan lakiesityksessä haittojen määrittely jää vielä liian epäselväksi.

Kunta esittää lausunnossaan, että poronhoitoon liittyvät haitat tulisivat arvioitavaksi poronhoitolain sekä maankäyttö- ja rakennuslain perusteella, eikä haittoja tule enää arvioida kaivoslain perusteella.

Kunnanhallitus päätti työ- ja elinkeinoministeriölle annettavasta lausunnostaan kokouksessaan maanantaina. Ministeriö ei ole toimittanut lausuntopyyntöjä kuntiin, mutta Sodankylän kunta pitää tärkeänä, että myös kaivospaikkakuntien kanta kuullaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.