Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Sirpa Ul­ku­nie­mi näki Ro­va­nie­mel­lä en­sim­mäi­sen kevään merkin – mutta missä sen kaverit ovat?

Missä kaverit ovat? Sirpa Ulkuniemi kuvasi yksinäisen pulmusen keskiviikkona 24. maaliskuuta.
Missä kaverit ovat? Sirpa Ulkuniemi kuvasi yksinäisen pulmusen keskiviikkona 24. maaliskuuta.
Kuva: Sirpa Ulkuniemi

Kauniiden ja lämpimien kevätpäivien myötä Rovaniemellä on tehty ensimmäiset havainnot muuttolinnuista. Lintuharrastaja Sirpa Ulkuniemi kertoo viestissään, että tiistaina 23.3. Rovaniemellä oli nähty laulujoutsenia ja hanhia.

Ulkuniemi itse oli bongailemassa lintuja keskiviikkona 24.3. ja näki kevään ensimmäisen pulmusen muutaman kilometrin päässä keskustasta.

– Lintu oli ihan yksin. Välillä se haki maasta pälvipaikoista syötävää ja sitten lennähti lumikasan päälle lepäilemään. Siellä se odotteli toisia lajitovereita saapuvaksi, Ulkuniemi kertoo.

Pulmuset lentävät yleensä parvessa paikasta toiseen. Ulkuniemi sanoo, että hänelle pulmusten näkeminen on aina kevään merkki.

Oletko tehnyt havaintoja muuttolinnuista tai muista kevään merkeistä? Lähetä meille kuva osoitteeseen ur.toimitus@uusirovaniemi.fi. Palkitsemme julkaistut kuvat pienellä suklaayllätyksellä.