Pääkirjoitus: Kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön al­ku­pää­omas­ta on tehtävä eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tus, to­tuu­den sel­vit­tä­mien on kaik­kien etu

kolumni: Päi­vä­kir­ja: Re­ser­vi­läis­toi­min­ta tuo so­pi­vas­ti jän­ni­tys­tä ta­sai­seen arkeen

Sininen Lap­pia-ta­lo juh­lis­taa lasten oi­keuk­sia – lap­si­per­heil­le uusi sivu Ro­va­nie­men verk­ko­pal­ve­luun

Lappia-talo saa perjantaina sinisen valaistuksen Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi.
Lappia-talo saa perjantaina sinisen valaistuksen Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi.
Kuva: Pekka Aho

Rovaniemi.fi -sivustolle on avattu uusi kohderyhmäsivu lapsiperheille. Sivulle kootaan lapsiperheille tarkoitetut palvelut ja tapahtumat. Lisäksi sivulta on nähtävissä lapsiperheille suunnatut ajankohtaiset kaupungin uutiset.

Sisältöjä on tarkoitus kehittää edelleen Rovaniemen muiden lapsiperhetoimijoiden kanssa. Vuonna 2019 toteutetussa lapsiperhekyselyssä toivottiin, että perheille suunnatut palvelut koottaisiin yhdelle alustalle.

Lapsille ja nuorille kysely verkossa

Tällä viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa, ja viikkoon liittyen lapsilta ja nuorilta kysytään Rovaniemen lapsiystävällisyydestä. Verkkokyselyssä etsitään vastauksia siihen, millainen on lasten ja nuorten Rovaniemi.

Kaupunki toivoo, että kaikki rovaniemeläiset lapset, nuoret ja lasten huoltajat vastaisivat kyselyyn. Kyselyn voi täyttää vaikka koko perheen kanssa yhdessä. Kysely on avoinna 4. joulukuuta saakka kaupungin verkkosivuilla ja tapahtumakalenterissa.

Rovaniemi on ollut mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta -toimintamallissa jo vuodesta 2013 alkaen. Rovaniemi käyttää kyselyn tuloksia Lapsiystävällinen kunta toimintasuunnitelman päivittämiseen.

Lappia-talo valaistaan siniseksi

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään myös Rovaniemen varhaiskasvatusyksiköissä monin eri tavoin. Monissa päiväkodeissa lapset ovat ideoineet unelmien päiväänsä, jonka mukaan viikon ohjelmaa on suunniteltu. Lisäksi päiväkodeissa on ollut käytössä kansainvälisen lapsen oikeuksien päivän materiaalit.

Lapsen oikeuksien viikko huipentuu perjantaina 20. marraskuuta lapsen oikeuksien päivään, jolloin Lappia-talo valaistaan siniseksi kello 15–23.

Lisäksi kaupungin yksiköissä liputetaan päivän kunniaksi.