Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Si­mo­jo­ki­var­teen uusia mökkejä - La­pin­kos­ki oy alkaa tarjota ma­joi­tus­ta ka­las­tus- ja met­säs­tys­mat­kai­li­joil­le

Jussi Kesosen (vas.) ja Krister Mustaparran Lapinkoski oy on hankkinut 5,5 hehtaarin alueen Simojokivarresta. Suunnitelmissa on rakentaa jossain vaiheessa pitkospuut joen rantaan, sekä laavu niemenkärkeen.
Jussi Kesosen (vas.) ja Krister Mustaparran Lapinkoski oy on hankkinut 5,5 hehtaarin alueen Simojokivarresta. Suunnitelmissa on rakentaa jossain vaiheessa pitkospuut joen rantaan, sekä laavu niemenkärkeen.
Kuva: Suvi Pirinen

Simojoki on erittäin suosittu kohde perhokalastajien keskuudessa, mutta mökkitarjontaa joen varressa ei ole juuri ollut. Nyt asiaan on tulossa muutos, sillä Lapinkoski oy on aloittanut hirsimökkien rakentamisen vain reilu kilometri yläjuoksulle Simojoen Lohirannasta. Tällä hetkellä työn alla on kaksi mökkiä ja niille yhteinen sauna. Mökkeihin tulee sähköt, vesi ja täydet mukavuudet.

–Kaikki valmistuu syksyyn mennessä, ja ensi kesänä näitä voi jo varata, kertoo Jussi Kesonen, joka on perustanut Lapinkoski oy:n alkuvuodesta ystävänsä Krister Mustaparran kanssa.

Kolmanteen mökkiin on valettu perustukset, ja sen rakentaminen alkaa ensi kesänä.

–Jatkossa katsotaan mökkien lisäämistä kysynnän mukaan, Kesonen sanoo.

Kalastajille ja metsästäjille

Nyt valmistuvat mökit ovat 25 neliön suuruisia ja lisäksi niissä on parvi. Mökkeihin mahtuu majoittumaan neljästä kuuteen henkilöä kerralla.

–Mökkejä on tarkoitus markkinoida perhokalastus-, ja metsästysmatkailijoille. Tämä on yksi joen suosituimpia perhokalastuspaikkoja, kaloja tulee joka vuosi. Lisäksi tässä on ympärillä yksi suurimpia valtion metsästysmaita. Keminmaa-Simo pienriistan metsästysalue on 78 800 hehtaaria, Kesonen kertoo.

Vieraita Kesonen odottaa erityisesti Keski-Euroopasta.

–Kun korona hellittää, luontomatkailubuumi tulee jatkumaan, ja puhdas luonto Suomessa on meidän valttimme. Uskon, että ulkomaalaisia matkailijoita tulee jonoksi asti.

Yhteistyötä Lohirannan kanssa

Jussi Kesonen kertoo, että he olivat jo pidempään etsineet hyvää kalastuspaikkaa, mihin perustaa tukikohta, joko Tornionjoen, tai Simojoen varrelta.

–Kun tuli mahdollisuus hankkia tämä maa-alue, niin tartuimme tilaisuuteen. Kun Lohiranta on tuossa vieressä, niin pystymme tekemään yhteistyötä, ja tarjoamaan lisäpalveluja.

Lapinkoski Oy on tarjonnut jo tänä kesänä välinevuokrausta sekä lohen perhokalastuskursseja, jotka ovat olleet todella suosittuja. Tulevaisuudessa tarjontaa on tarkoitus lisätä.

–Meillä on laaja verkosto eri alojen ammattilaisia vetämässä kursseja, Kesonen kertoo.

Kesonen painottaa, että Lapinkoski oy:n toiminnan johtoajatuksena tulee olemaan työskentely Simojoen kalakantojen ja ympäristön eteen.

–Se on kuitenkin elinehto kaikelle toiminnalle tällä joella. Haluamme jatkaa sitä hienoa työtä, mitä Simojoen Lohiranta, Nousulohi ry ja Simon kunta ovat Simojoen eteen tehneet, jotta jatkossa kalakannat olisivat täällä entistäkin paremmassa kunnossa.