Tilaajille

Seu­ra­työs­sä jak­sa­mi­seen tar­jo­taan tukea uuden hank­keen avulla – kuor­mit­ta­vat pät­kä­työt ovat ongelma

Mukaan toivotaan lappilaisia urheiluseuroja, joilla on palkattua työvoimaa. Myös vapaaehtoispohjalta toimivat seurat voivat osallistua.

Rovaniemellä alkaa uusi seuratoimintaa kehittävä projekti. Kolmivuotisen Seuratoiminnan työhyvinvoinnin kehittäminen -hankkeen tavoitteena on parantaa lappilaisissa urheiluseuroissa työskentelevien henkilöiden työhyvinvointia kehittämällä työn organisoimisen ja johtamisen toimintamalleja sekä lisäämällä seurojen johdon ja työntekijöiden työhyvinvointi- ja rekrytointiosaamista.

– Suomalaisissa urheiluseuroissa vahva sitoutuminen on yksi voimavaratekijä, mutta samalla se on kuormitus- ja riskitekijä, kun töitä tehdään rakkaudesta lajiin -periaatteella. Yleinen uskomus on, että liikunnallinen yhteisö pitää huolen työntekijän työhyvinvoinnista, mutta näin ei automaattisesti ole. Hankkeen avulla pyrimme menemään ammattimaisempaan ajatteluun, jossa urheiluseuratyö osattaisiin ottaa työnä ja ammattilaisuuden näkökulmasta, eikä asioita tehtäisi vain suurella intohimolla, hankkeen projektipäällikkö Jarmo Riski kuvailee.