Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Seu­ra­kun­nan talous tur­vat­ta­va

Seurakuntavaalissa voit vaikuttaa tuleviin päätöksiin. Seurakunnan toiminnasta, taloudesta ja resurssien jakamisesta päättävät luottamushenkilöt kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa.

Talouden heikentyessä ei ole sama, mihin päättäjät seurakunnan rahoja ohjaavat. Tärkeää on talouden tasapaino, jonka avulla turvataan palvelut, toiminnan jatkuvuus ja omaisuuden hoito.  Seurakunnan varallisuuden hoitamiseen kuuluu metsät ja kiinteistöt.

Kirkolla on tärkeitä tehtäviä – julistustyön lisäksi erilaisia tilaisuuksia. Kirkko kastaa, konfirmoi, vihkii ja hautaa. Tärkeitä ovat nuorten ja lasten parissa tehtävä työ sekä vanhusten, ikääntyneiden ja yksinäisten huomioiminen. Tärkeä on myös diakoniatyö, joka auttaa avun tarpeessa olevia.

Seurakunnan tulee olla kaikille tasapuolinen. Toimintaa on oltava kuntakeskuksen lisäksi kylillä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.