ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Sel­kä­ran­ka­reu­maa sai­ras­ta­va ro­va­nie­me­läi­nen Timppa, 47 menetti työ­pai­kan koska työn­an­ta­jal­le ei myön­net­ty palk­ka­tu­kea: ”Onko minua edes tar­koi­tus työl­lis­tää?”

Timppa epäilee, ettei vajaakuntoisia ole edes tarkoitus työllistää. Työnantaja taas olettaa, että työvoimahallinnossa ei ole edes luettu Timpan lääkärinlausuntoja ja että päätös on tehty väärin perustein.

Rovaniemeläinen Timppa, 47, on pettynyt. Selkärankareumaa sairastava Timppa on monien työkokeiluiden ja työttömyysjaksojen jälkeen löytänyt itselleen sopivan työpaikan, mutta työnantajalle ei myönnetty vajaakuntoisen työllistämiseen tarkoitettua palkkatukea.

Epämääräiset kivut paljastuivat  reumaksi

Timppa (nimi muutettu) on koko aikuisikänsä tehnyt töitä. Koulunkäynti ei ole kovin innostanut, mutta koneet ja laitteet hän hallitsee. Työurallaan hän on ollut muun muassa metsäkoneenkuljettajana, metsurina ja teurastamon lihanleikkaajana sekä laitosmiehenä.

Vuonna 2012 alkoivat epämääräiset nivel- ja selkäkivut, joiden syyksi paljastui tutkimuksissa selkärankareuma.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.