Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

SDP:n pu­heen­joh­ta­ja Lindt­man: Rasismi on repinyt avo­haa­vaa Suomen sieluun

Lindtman myös kritisoi perussuomalaisten pitkän ajan tavoitetta erota EU:sta.

-
Kuva: Mauri Ratilainen / Com.Pic.

Sdp:n puheenjohtajaksi perjantaina valittu Antti Lindtman sanoo, että rasismi on saanut kasvot ja että se on tänä kesänä repinyt avohaavaa Suomen sieluun. Hän sanoi linjapuheessaan, että kun silmät avautuvat, suiden ei pidä sulkeutua.

Lindtman painotti, että ihmisten yhdenvertaisuudesta on pidettävä kiinni eikä sdp milloinkaan käännä selkää yhdenvertaisuudelle.

Lindtmanin mukaan Suomen nykyisen hallituksen kyseenalaiset esiintymiset ovat tuoneet Suomelle myös kansainvälistä mainehaittaa.

– Pääministeri (Petteri) Orpo (kok.) on suorassa vastuussa siitä, että hallituksesta lähtee, viimeistäkin ministeriä myöden, perustavanlaatuisissa ihmisoikeuskysymyksissä yksi ja selvä viesti, josta ei jää tuumaakaan epäselvyyttä – Suomi ei suvaitse minkäänlaista rasismia, Lindtman sanoi saaden raikuvat aplodit sdp:n puoluekokousväeltä Jyväskylässä.

Hän myös kritisoi perussuomalaisia siitä, että nämä ovat ilmaisseet, että ero Euroopan unionista on pitkän tähtäimen tavoite.

– Kuinka moni haluaisi olla sellaisessa avioliitossa, että puoliso ilmoittaisi, että pidemmän tähtäimen suunnitelmana minulla on avioero, Lindtman vitsaili.

Lindtman myös kysyi, miten Suomi voisi pärjätä Venäjän kanssa ilman EU:ta. Hänen mukaansa kannattaisi myös katsoa, millainen "menestystarina" Brexit eli Britannia ero EU:sta on ollut.