Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Sa­vu­kos­ki mukaan pe­rin­ne­ruo­ka­hank­kee­seen

Savukoski osallistuu Aitoja ja perinteisiä tuotteita Lapin luonnosta -hankkeeseen, jonka tavoitteena on palauttaa perinneruokia etenkin matkailuun ja julkisiin ruokapalveluihin.

Kunnanhallitus päätti etäkokouksessaan maanantaina, että kunnan rahoitusosuudesta suurin osa katetaan elinkeino-maaseutusihteerin työllä, jonka lisäksi palkataan projektipäällikkö. Kunnan kulttuuri- ja matkailusihteeri Susanna Schwartz-Matero hoitaa tiedottamisen, sähköisen markkinoinnin ja some-viestinnän.

Hanke toteutetaan yhdessä Itä-Lapin kuntayhtymän kanssa, ja sen kustannukset ovat 19 kuukauden aikana noin 224 000 euroa. Päätös rahoituksesta tehdään kesällä.

Perusterveydenhuollon menot olivat pienemmät kuin ennakoitiin, joten Savukosken tulos viime vuodelta on miinuksella vain 176 000 euroa. Peruspalveluiden valtionosuuksia kunta sai lähes 90 000 euroa ennemmän kuin oli ennakoitu ja harkinnanvaraista valtionosuutta 140 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.