Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sa­vu­kos­ken ti­lin­pää­tös­val­tuus­to siirtyi poik­keuk­sel­li­ses­ti lo­ka­kuul­le

Savukosken valtuusto ei saanut tilinpäätöstä hyväksyttäväkseen tiistaina, sillä vs. kunnanjohtaja Eeva-Maria Maijalan mukaan tekniset ongelmat osoittautuvat liian haastaviksi.

Lain mukaan asiakirja on hyväksyttävä kunnissa kesäkuun loppuun mennessä, joten Savukoski on selvittänyt pitävänsä valtuustokokouksen lokakuussa.

– Teemme töitä todella pienellä henkilöstöllä, ja tilinpäätöskokonaisuus on kasassa, mutta vielä vaaditaan teknisiä korjauksia.

Maijalan mukaan kirjanpitäjä irtisanoutui, mutta uusi työntekijä on saatu rekrytoitua ja hän aloittaa työnsä jo ensi kuussa.

Savukosken tilinpäätös on 750 000 euroa positiivinen ja kertynyttä ylijäämää on 2022 jälkeen 2,44 miljoonaa euroa. Lainakanta on kohtuullinen, sillä lainaa on asukasta kohti vain 1 100 euroa, mutta summassa eivät näy leasing-vastuut koulun ja jätevedenpuhdistamon rakentamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.