Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Sa­tei­nen viikko ei tuo vielä mu­ka­naan en­si­lun­ta – lunta ja räntää voi esiin­tyä, mutta se muuttuu vedeksi

Pohjois-Lappiin uumoiltiin keskiviikoksi ensilunta. Käsivarren Lapissa Saanatunturin rinteille Kilpisjärvellä satoikin keskiviikkona lunta, mutta virallisesti ensilumi ei ole vielä satanut.

Virallisesti ensilumi on satanut sääasemilla silloin, kun lumensyvyysmittari näyttää syksyllä aamukahdeksalta ensimmäisen kerran lumen syvyydeksi vähintään 1 cm. Ilmatieteen laitoksen havaintoasema on Kilpisjärven kyläkeskuksessa.

Lunta ja räntää voi Ilmatieteen laitoksen mukaan sadella Lapissa, mutta se muuttuu vedeksi.

Erityisesti Käsivarren tunturialueella voi ennusteen mukaan esiintyä räntä- tai lumisadetta. Muualla maassa sataa kuluvalla viikolla laajalti vettä, erityisesti maan länsiosassa sade voi olla paikoin runsasta.

Lämpötila on Lapissa lähipäivinä kymmenen asteen tuntumassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.