Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sanojen ja tekojen ris­ti­rii­ta

Putinin uudenvuoden puhe oli irvokasta luettavaa. En ole koskaan nähnyt vastaavaa, vaikka monen sortin puhetta on Venäjältä kuultukin.

Putinin puheen ja hänen tekojensa välinen ristiriita oli ammottava. Jos puhuja uskoo vakavasti sanottavaansa ja kuitenkin toimii kuten Venäjä nyt Ukrainan tuhoamiseksi, täytyy puhujan olla mieleltään pahasti epätasapainossa. Sitä on toki ollut vahvoja syitä epäillä jo vuosia.

Venäjän johto on kehittänyt rikollisten toimiensa perustelut täydellisesti irti totuudesta. Venäjän johtomiesten keskeinen ase on valehtelu ja asioiden kääntäminen päälaelleen. Se uppoaa ihmeteltävän hyvin omaan kansaan, mutta kehnommin muuhun maailmaan. Toki meillä Suomessakin on kourallinen niitä, joihin valheet menevät täydestä.

Hieman pelkistäen Putinin ja hänen renkiensä toimia voi kuvata niin, että kun he sanovat Venäjän pyrkivän rauhaan se tarkoittaa, että sotaa kiihdytetään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.