Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sanojen ja tekojen ris­ti­rii­ta

Putinin uudenvuoden puhe oli irvokasta luettavaa. En ole koskaan nähnyt vastaavaa, vaikka monen sortin puhetta on Venäjältä kuultukin.

Putinin puheen ja hänen tekojensa välinen ristiriita oli ammottava. Jos puhuja uskoo vakavasti sanottavaansa ja kuitenkin toimii kuten Venäjä nyt Ukrainan tuhoamiseksi, täytyy puhujan olla mieleltään pahasti epätasapainossa. Sitä on toki ollut vahvoja syitä epäillä jo vuosia.

Venäjän johto on kehittänyt rikollisten toimiensa perustelut täydellisesti irti totuudesta. Venäjän johtomiesten keskeinen ase on valehtelu ja asioiden kääntäminen päälaelleen. Se uppoaa ihmeteltävän hyvin omaan kansaan, mutta kehnommin muuhun maailmaan. Toki meillä Suomessakin on kourallinen niitä, joihin valheet menevät täydestä.

Hieman pelkistäen Putinin ja hänen renkiensä toimia voi kuvata niin, että kun he sanovat Venäjän pyrkivän rauhaan se tarkoittaa, että sotaa kiihdytetään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.