Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Sanna Marin vä­läyt­ti sitä, että kan­nat­ta­ja­kun­taa sel­väs­ti nuo­rem­pi puo­lue­joh­to saattaa olla valmis elä­ke­put­ken pois­ta­mi­seen

Sosiaalidemokraattisen puolueen iso haaste on ollut uskollisen kannattajakunnan ikääntyminen. Aate ei ole imenyt mukaan nuoria samassa määrin kuin kilpailijat. Sosiaalidemokraattien puoluetoiminnassa on myös korostettu kokemusta ja nuoret eivät ole päässeet etenemään kovin nopeasti.

Nyt kaikki on toisin. Puoluejohdon kasvoista nuoren äänestäjäkunnan houkutteleminen ei enää ole kiinni. Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa puheenjohtajaksi valittiin ainoa ehdokas, pääministeri Sanna Marin (34). Puoluesihteerinä jatkaa niin ikään ainoa ehdokas Antton Rönnholm (40). Varapuheenjohtajiksi valittiin Niina Malm (38), Matias Mäkynen (29) ja Ville Skinnari (46). Rannalle varapuheenjohtajakisassa jäivät muun muassa liikenneministeri Timo Harakka (57) ja kansanedustaja Aki Lindén (68).

Linjapuheessaan Sanna Marin asettui pitkään jatkumoon sosiaalidemokraattien johtajia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.