Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Sallan Portin tuu­li­voi­ma­puis­toa ha­lu­taan laa­jen­taa

Sallan kunnanhallitus käynnisti maanantaina kaavoituksen Puhuri oy:n tuulivoimapuiston laajennukselle hyväksymällä sopimuksen. Hankealue on osittain päällekkäinen Portin tuulivoimaosayleiskaavan kanssa, mutta tarkentuu suunnitelmien edetessä.

Portin tuulivoimapuiston yleiskaava hyväksyttiin Sallan valtuustossa maaliskuussa 2018 ja voimaloiden rakennuslupia on myönnetty kahdeksan. Voimaloita ei vielä ole tuottamassa sähköä verkkoon, vaan suunnittelutyötä tehdään edelleen ja alueen rakentuminen on kesken.

Hankealue sijaitsee kuntakeskuksesta noin 30 kilometriä Kemijärven suuntaan. Kemijärvi vastusti hanketta pitkään, koska esimerkiksi osa voimaloista näkyisi Suomulle.

Puolustusvoimat on antanut tutkaluvan kymmenelle uudelle voimalalle ja yritys on neuvotellut maankäyttösopimuksesta. Tavoitteena on aloittaa kaavan laatiminen ja YVA-prosessi kuluvan vuoden aikana ja kaava valmistuisi vuonna 2025. Keskusteluja on jo käyty maanomistajan lisäksi Sallan paliskunnan kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.