Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Saksan jal­ka­pal­lo­maa­jouk­kueen kriisi syvenee – Japani nöy­ryyt­ti ko­ti­ken­täl­lä, pää­val­men­ta­ja Hansi Flick ei ole valmis eroa­maan

Maajoukkueen johtaja Rudi Völler painotti malttia shokkitappion jälkeen.

Wolfsburg/Helsinki
Japani nöyryytti Saksaa huolella Wolfsburgissa.
Japani nöyryytti Saksaa huolella Wolfsburgissa.
Kuva: FILIP SINGER

Saksan miesten jalkapallomaajoukkue kahlaa synkissä vesissä ennen ensi kesän EM-kotikisoja. Saksa hävisi myöhään lauantai-iltana Wolfsburgissa Japanille maalein 1–4 ja sai jälleen uuden luvun pettymysten sarjaansa.

– 290 päivää MM-kilpailuissa Qatarissa kärsityn tappion jälkeen maajoukkue hävisi jälleen Japanille, saksalaislehti Bild nosti esiin viime vuoden 1–2-tappion.

Saksa on jäänyt alkulohkoon kaksissa MM-kilpailuissa peräkkäin ja jäi neljännesvälieriin EM-kilpailuissa 2021.

Mahalasku on karmea, kun ottaa huomioon Saksan menestyksen vuosien 2006–16 arvokilpailuissa. Kymmenen vuoden jakson aikana Saksa voitti maailmanmestaruuden 2014 ja MM-pronssit 2006 sekä 2010. Lisäksi Saksa saavutti EM-hopeaa 2008 ja ylsi EM-välieriin 2012 sekä 2016.

Päävalmentaja Hansi Flick luotsaa Saksaa kohti toisia arvokilpailujaan, mutta Japanille kärsityn shokkitappion jälkeen puheet hänen korvaamisestaan kiihtyivät.

Flick ei ole valmis eroamaan.

– Olemme valmistautuneet hyvin, olemme valmistautuneet hyvin jokaista vastustajaa vastaan pelattavaan otteluun. Siitä homma ei ole kiikastanut, Flick kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan Japani-tappion jälkeen.

Hän painotti prosessin olevan pitkä. Maajoukkueen sukupolvenvaihdos on kesken, ja uudet vastuunkantajat tarvitsevat aikaa.

– Olemme vakuuttuneita siitä, mitä teemme ja tämä on syy, miksi haluan jatkaa (Saksan päävalmentajana), Flick paalutti.

Völler nukkuu yli yön

Junya Ito vei Japanin johtoon jo 11. minuutilla, mutta Leroy Sane tasoitti pian. Saksan toivo hiipui, kun Ayase Ueda vei Japanin nopeasti takaisin johtoon. Toisella puoliajalla Saksa haki tasoitusta, mutta Japanin Takuma Asano ja Ao Tanaka koristelivat lukemia loppuhetkien maaleillaan.

Yleisö vaati äänekkäästi potkuja Flickille. Perjantaina maajoukkueen kapteeniksi nimetty keskikenttämies Ilkay Gündogan puolusti AFP:n mukaan päävalmentajaa ja vaati pelaajilta vastuunkantamista.

Maajoukkueen johtaja Rudi Völler joutui vastailemaan Flickin jatkoa koskeviin kysymyksiin.

– Meidän täytyy kokoontua. Treenaamme jälleen huomenna (sunnuntaina), ja pelaamme sitten Ranskaa vastaan, hän viittasi Bildin mukaan RTL:n televisiohaastattelussa tiistain otteluun.

– Sen jälkeen meidän täytyy pohtia ja miettiä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Meille kaikille tekee nyt hyvää nukkua yön yli, Völler painotti malttia.

Saksa on voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain kolme, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt viisi.

– Emme kuulu enää eturivin maajoukkueisiin, vuoden 1990 maailmanmestari Völler myönsi.