Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Tilaajille

"Sa­kot­taa­ko poliisi naa­pu­rin Pert­tiä?" – Vuoden joh­to­lan­gal­la pal­kit­tu dek­ka­ris­ti ruotii ti­lan­tei­ta, joissa ihminen joutuu pun­nit­se­maan omaa mo­raa­liaan

Dekkarikirjailija Arttu Tuominen sijoittaa rikokset kotikaupunkiinsa Poriin. Kirjoissaan hän panee päähenkilönsä pohtimaan moraalisia valintoja, joita kuka tahansa joutuu punnitsemaan arkisissa tilanteissa vaikkapa työelämässä. Miten toimii poliisi, jonka lapsi on sekaantunut huumeisiin tai joka itse piilottelee alkoholiongelmaansa?

Arttu Tuominen on onnekas, koska saa olla kahdessa kutsumusammatissaan: ympäristötarkastajana ja kirjailijana.
Arttu Tuominen on onnekas, koska saa olla kahdessa kutsumusammatissaan: ympäristötarkastajana ja kirjailijana.
Kuva: Joonas Salli

Kirjailija Arttu Tuominen on pohtinut paljon moraalia. Niitä päätöksiä, joita ihminen joutuu punnitsemaan vaikka työelämässä.

– Poliisi, joka pysäyttää hurjastelijan, toteaa, että se onkin naapurin Pertti. Pertti, joka hoitaa aina lapsia ja tekee lumityöt minun portilta. Lyökö poliisi hänelle sakkolapun käteen niin kuin pitäisi vai sanooko, että ensi kerralla sitten vähän kevyempi kaasujalka? Tuominen kysyy puhelimessa.