Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Sai­raus, joka ei hellitä – Kun Ben Zys­ko­wicz pääsee kotiin, hän menee soh­val­le pit­käl­leen ja panee tyynyn sil­mien­sä eteen

Hän on mies, jonka sukunimen moni kirjoittaa väärin. Hän on mies, joka istuu eduskunnassa 11. kauttaan. Vuosia on takana 40. Vain Ilkka Kanerva on edellä. Hän on mies, joka kärsii kroonisesta migreenistä. Hän on mies, jonka isä selvisi sukunsa ainoana jäsenenä keskitysleiriltä. Hän on mies, joka miettii, että kuluva vaalikausi on hänen viimeisensä. Hän on mies, jolla on oma talli kyvykkäille politiikan aluille. Nuorten naisten lisäksi tallissa on kasvanut muun muassa pormestari Jan Vapaavuori. Hän on mies, jolle lapsenlapset tuovat elämän valon ja ilon. Ben Zyskowicz kertoo Lännen Medialle avoimesti rankasta sairaudestaan ja isänsä traagisesta kohtalosta. Selityksen saa myös se, miksi hän on niin usein äänessä eduskunnan suuressa salissa.

Marraskuun sateinen päivä on edennyt iltaan. Kansanedustajat toisensa jälkeen lähtevät iltamenoihinsa. Eduskuntaan jää kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.), joka on joutunut rajoittamaan menojaan rankasti. Joka kissanristiäisissä häntä ei enää nähdä.

Zyskowicz kulkee talossa kuin kotonaan ja miksei kulkisi. Hän kuuluu eduskunnan vakiokalustoon; onhan edustajavuosia takana jo 40. Sokkeloisen talon jokainen käytävä, hissi, pylväs ja sali ovat tuttuja.

– Vain Ilkka Kanerva (kok.) on ollut talossa kauemmin kuin minä. Siksi hänestä on ollut isompia lööppejä kuin minusta, hän naurahtaa.

Zyskowicz valittiin eduskuntaan vuonna 1979.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.