Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­pot­ku­lau­tai­lu tar­vit­see säännöt

Kolmen vuoden ajan eteläisemmissä kaupungeissa kuumista tunteista ja ruuhkaisista päivystyspoliklinikoista tunnetut sähköpotkulaudat rantautuivat kesällä Rovaniemelle. Ennen kuin lumi peittää jalkakäytävät, on yhteenvedon aika.

Harmiksemme saimme huomata Rovaniemelle tulleiden sinimustien sojottajien olevan kakkoslaatua. Edellisen yrityksen nimi näkyy yhä hailakasti ohjaustolpassa – ilmeisesti lautamme eivät ole enää kelvanneet jonnekin muualle. Lautojen rakenne on huomattavasti huterampi kuin vaikkapa Oulun vastaavissa laitteissa. Huolestuttavin seikka on jarrut. Takajarrukahvaa ei ole, vaan takapyörää jarrutetaan painamalla rapakaarta takarengasta vasten. Kuvitelkaa sama ratkaisu vaikkapa samaa vauhtia kulkevaan polkupyörään. Jarrut ovat jättäneet kuljettajia tosipaikan tullen karuun pulaan.

Myös Rovaniemellä päivystyksen hoitajat ja lääkärit ovat saaneet tutustua uusiin vammatyyppeihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.