Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Saat­to­ko­din sai­raan­hoi­ta­jaa epäil­lään tör­keäs­tä kuo­le­man­tuot­ta­muk­ses­ta ja useista muista ri­kok­sis­ta – Poliisi epäi­lee, että huo­nol­la hoi­dol­la haet­tiin ta­lou­del­lis­ta hyötyä ja vää­ren­ne­tyil­lä al­le­kir­joi­tuk­sil­la lääk­kei­tä muille kuin po­ti­lail­le

Turkulaisen yksityisen kotisairaalan työntekijää epäillään useista törkeistä rikoksista. Pahimmillaan kotisairaala Luotsi Oy:ssä työskennellyttä sairaanhoitajaa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Saattokodissa tapahtuneet kuolemantapaukset paljastuivat toisen rikostutkinnan yhteydessä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoo, että tuolloin Luotsi Oy:n toiminnasta paljastui väärinkäytöksiä ja puutteita.

– Sen perusteella aloitettiin rikostutkinta, joka on sitten laajentunut, Paaer kommentoi.

Poliisin esitutkinta kesti kaksi vuotta. Sinä aikana viranomaiset selvittivät sairaalan toiminnassa esille tulleita, poikkeuksellisen vakavia laiminlyöntejä, jotka ovat tapahtuneet vuosina 2011–2014.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi