Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Saa­me­lais­ar­kis­to ja Lapin yli­opis­to tii­vis­tä­vät yh­teis­työ­tään – Juha Pen­ti­käi­sen ar­kis­tot luo­vu­te­taan Saa­me­lais­ar­kis­ton omis­tuk­seen

Inarissa sijaitseva Saamelaisarkisto ja Lapin yliopisto tiivistävät yhteistyötään saamelais- ja alkuperäiskansoihin liittyvässä tutkimuksessa.

Kansallisarkistojen tiedotteen mukaan yhteistyön tuorein esimerkki on emeritusprofessori Juha Pentikäisen arkiston luovuttaminen Saamelaisarkiston omistukseen. Sen uskotaan lisäävän arkistoon kuuluvien ainutlaatuisten aineistojen käyttöä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Jo nykyisellään yliopisto ja Saamelaisarkisto tekevät yhteistyötä erilaisissa tutkimusprojekteissa sekä tutkimusaineistojen vastaanotossa. Lisäksi käynnissä on muun muassa Digital Access to Sámi Heritage Archives -hanke, jonka kautta pyritään parantamaan saamelaisarkistojen saavutettavuutta ja käytettävyyttä.

– Jatkossa pyrimme kehittämään yhteistyötä esimerkiksi saamen- ja alkuperäiskansatutkimuksessa, jolloin Lapin yliopiston intressit tiede- ja taideyliopistona liittyvät muun muassa globaaliin arktiseen vastuuseen, kestävään ja vastuulliseen matkailuun sekä tulevaisuuden palveluihin ja etäisyyksien hallintaan, toteaa Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.