Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Saako pre­si­dent­ti Nii­nis­töä kri­ti­soi­da?

Presidentti Sauli Niinistö piipahti vierailulla Torniossa kesken kiireisen Nato-kevään. Kirjoittajan mukaan presidentti ei saa olla arvostelun yläpuolella.
Presidentti Sauli Niinistö piipahti vierailulla Torniossa kesken kiireisen Nato-kevään. Kirjoittajan mukaan presidentti ei saa olla arvostelun yläpuolella.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Presidentti Niinistön tiukassa käsiohjauksessa edennyt Suomen Nato-jäsenhakemus ja paljolti sen johdosta hänen kovin korkeiksi nousseet kannatuslukunsa ovat nostaneet esille kysymyksen, saako presidentin toimia kritisoida. Sellaisesta ei ainakaan juuri ole näkynyt merkkejä. Monissa vaiheissaan historialliseksi todetussa hakuprosessissa on niin paljon poikkeavia piirteitä, että sitä ei tulisi sivuuttaa kevyesti.

On myös epäilty, että kysymys on uskalluksen puutteesta. Mutta onko kysymys kirjoittajien uskalluksen puutteesta, vai eikö media uskalla julkaista kritiikkiä? Tuore mielipidekysely kertoo, että 20 prosenttia vastaajista katsoo turvattomuutensa lisääntyneen jäsenhakemuksen vuoksi. Olisi outoa, jos he eivät haluaisi ilmaista huoliaan. Arja Alho on kertonut tietävänsä ainakin kymmenkunta kriittistä kirjoitusta omansa lisäksi, jotka on hyllytetty.