Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ryhdy ka­ve­rik­si

Yksin Suomeen saapuvien maahanmuuttajien voi olla vaikeinta tutustua uusiin ihmisiin (LK 29.3.). Maahanmuuttajilta puuttuvat luonnolliset tukiverkostot ja erityisesti äidit jäävät helposti kotiin. Kynnys on korkea lähteä yksin tutustumaan leikkipuistoon ja muuhun lapsiperhetoimintaan. Helpoin vaihtoehto on jäädä kotiin turvalliseen ja tuttuun ympäristöön.

MLL:n vapaaehtoiset voivat toimia arjessa apuna ja ystävänä. Lapin piiri kouluttaa vapaaehtoisia ystäviä maahanmuuttajaäideille ympäri Lappia, myös pienillä paikkakunnilla.

Vapaaehtoiset tukevat kotoutumista, kielen oppimista sekä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin tutustumista arkisen tekemisen kautta. Vapaaehtoisella toiminta avaa oven uusiin kulttuureihin. Lapset voivat olla mukana toiminnassa, mikä motivoi toimintaan mukaan haluavia. Toimintaan on helppo tulla ja olla mukana.

Tukeminen on arkista yhdessä oloa, kahvittelua, leipomista, vaunulenkkeilyä – mitä tahansa ystäväpari haluaa yhdessä tehdä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.