Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ruot­sa­lai­sia va­roi­te­taan me­ne­mäs­tä lähelle Itä­me­rel­lä kuol­lut­ta va­las­ta, jonka pe­lä­tään rä­jäh­tä­vän

Ruotsalainen Mörbylångan pikkukunta varoittaa paikallisia menemästä rantaan ajautuneen valaanruhon lähettyville, koska sen pelätään räjähtävän.

– Valaan luona työskentelevillä viranomaisilla on suojavarusteet ja kypärä. Valas on hajoamistilassa ja se voi räjähtää suurella voimalla, varoittaa kunnan ympäristöpäällikkö Staffan Åsen kunnan tänään keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa.

Öölannin saaressa sijaitseva Mörbylånga nousi Ruotsissa otsikoihin viime viikolla, kun paikallinen runoilija ja valokuvaaja löysi rantavedestä ryhävalaan. Se osoittautui kuolleeksi, mutta raato on kiinnostanut ihmisiä, joita on kahlaillut sankoin joukoin paikan päälle ihmettelemään näkyä.

Valaan raato on noin 40 metrin päässä rannasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita