Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Ruot­sa­lai­nen bus­sin­kul­jet­ta­ja voi pian joutua tar­kis­ta­maan mat­kus­ta­jien hen­ki­löl­li­syy­det – Norr­bot­te­nin kunnat tyr­mää­vät la­kie­si­tyk­sen ra­ja­tar­kas­tuk­sis­ta

Ruotsin Norrbottenin kuntien yhteinen organisaatio Norrbottens Kommuner ei hyväksy Ruotsin hallituksen lakiesitystä rajatarkastuksista.

Lakiehdotuksen mukaan esimerkiksi kuljetusyritysten ja joukkoliikenteen harjoittajien tehtävänä olisi tarkastaa kuljetettaviensa henkilöllisyys. Näin Ruotsiin paperittomina tulevien määrää saataisiin suitsittua.

Rajatarkastukset kuuluvat lakiesitykseen, jonka voimaan astuttua henkilöllisyystarkastukset voitaisiin ottaa tarvittaessa käyttöön väliaikaisesti esimerkiksi jonkin ulkopuolisen uhan vuoksi.Norrbottens Kommuner linjaa lehdistötiedotteessaan, että rajatarkastukset kuuluvat valtion viranomaisille, joita on melko rajallisesti läänin rajakunnissa.

– Rajatarkastukset vaativat valtion resursseja. Mahdolliset tästä syntyvät kulut on korvattava, mutta olemme sitä mieltä, että joukkoliikenteen ja kuljetusyritysten toimijoille siirretty vastuu on väärin suunnattu, organisaation puheenjohtaja Bodenin kunnanneuvos, sosialidemokraattien Claes Nordmark sanoo.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi